Szalai Csaba

Tanácsadó szakpszichológus-jelölt

Képzésben lévő családterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)

Mozgás-és táncterápiás csoportvezető

email: szalaicsaba@gmail.com

telefon: 0620/2885122

  •  

 Mozgás és táncterápiás csoportvezető, tanácsadó szakpszichológus-jelölt és képzésben lévő családterapeuta vagyok, Magánrendelés mellett a Hegyvidéki Családsegítő Központban dolgozom, családokkal, párokkal, egyéni konzultációban felnőttekkel. 

 

A pszicholóiai tanácsadás során együtt dolgozunk azon, hogy megértsük, milyen külső és belső folyamatok  állnak a negatív élethelyzetek, diszfunkcionális működésmódok, elakadások mögött. Egy biztonságos közegben nyugodtabban, fókuszáltabban, esetleg új nézőpontból rátekinthetünk a sokszor túl gyorsan zajló életeseményeinkre, automatikus, berögződött reakcióinkra, működésmódjainkra. Munkámban a legfontosabbnak a személyességet tartom. Törekszem a szerepeken túli hiteles, együttérző, emberi kapcsolat kialakítására. Igyekszem  figyelmes, együttérző segítője lenni azoknak, akik bizalmukkal megtisztelnek, és elmesélik a történetüket.  Fontos számomra, hogy a klienseim tempóját, ritmusát követve egyenrangú kísérőként, nem pedig elméleti szakértőként segítsek megérteni önmagukat, előmozdítani a megértés, megküzdés folyamatát. 

Tanulmányaimat a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, általános vallásbölcselet szakirányon  kezdtem, később az ELTE-n végeztem pszichológusként. Szakdolgozatomat az erőszakmentes kommunikációról írtam. Szemléletemre a rogersi személyközpontú pszichológia, az egzisztenciális pszichoterápiák és a testtudat-központú terápiás irányzatok (pszichodinamikus mozgásterápia, Gendlin- féle fókuszolás) hatottak.

 

 

 Milyen nehézségekkel fordulhat hozzám?

-stressz, szorongás, túlterheltség, kiégés

-párkapcsolati problémák, pártalálási nehézségek

-testképpel kapcsolatos problémák, lelki eredetű testi tünetek

-szexualitás, nemi szerepekkel kapcsolatos kérdések

- gyász, depressziós tünetek

- önismereti kérdések, spiritualitás

-generációk közötti konfliktusok, szülőkről való leválás kérdései

-változókori, időskori problémák, életszakasz-váltás 

 

  •