Nyitray Kornélia dr.

  mindfulness oktató, orvos, do-in gyakorlatvezető

Kapcsolat

https://mindfulnelly.hu

e-mail:mindfulnelly@gmail.com

tel: +36302272696

Bemutatkozás

1988-ban orvosként kezdtem pályafutásomat, és az emberi test működésén túl már a kezdetektől foglalkoztattak a lélek rejtelmei replica orologi italia és fejlődése. Megtapasztaltam, hogy a gyógyulás sokszor nélkülözhetetlen pillére a gyógyszeres kezelés, ám főleg krónikus betegségekben a felépülés sokkal gyorsabb és tartósabb, ha a saját belső erőinket is mozgósítjuk, képesek vagyunk változtatni saját szemléletmódunkon, hozzáállásunkon, életvitelünkön. Posztgraduális képzésként 2007-2010 között elvégeztem a Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) kognitív terápiás képzését. Itt figyeltem fel a kognitív tudományok egyik új irányára, a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiára. Mindfulness területén az alábbi képzéseket végeztem el:

  • MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) oktató (Oxfordi Mindfulness Center trénerei, Melanie Fennel és Antonia Sumbundu vezetésével 2014-2016).
  • Do-in gyakorlatvezető (japán eredetű tudatos mozgásmeditáció)  (Nemzetközi Shiatsu Iskola, 2015)
  • MindBE oktató – 8 éves kor alatti gyermekek számára kialakított mindfulness program (MindBE Education,  2019)
  • MBSR tanárképzés level 1  (Mindful Academy, Kathy Ward, 2019)
  • Mindfulness szupervizor képzés (Bangor Egyetem, Center for Mindfulness Research, 2019)
  • Trauma-Sensitive Mindfulness: The Practitioner’s Guide to Recognizing Trauma, Responding Skillfully, and Preventing Retraumatization (David Treleaven kurzusa, 2019)

A szakmai színvonal és a hiteles mindfulness oktatás biztosítása érdekében követem a nemzetközi szakmai ajánlásokat: rendszeresen veszek részt egyéni és csoportos szupervízión, továbbképzéseken és évente legalább egy 7 napos csendes elvonuláson. Szerepelek a Magyarországon regisztrált MBCT tanárok listáján.

Tevékenyen vettem részt a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület megalapításában és az Egyesület vezetőségi tagjaként jelenleg is igyekszem segíteni a mindfulness alapú módszerek hazai elterjedését.

A mindfulness számomra nem csak egy szabadidős tevékenység, hanem az életem, a mindennapjaim, a pillanataim részévé vált. Nyitott, kíváncsi és minősítésmentes hozzáállásra tanított, ami a hétköznapi pillanatokat képes egyszeri és megismételhetetlen csodává alakítani, legyenek azok akár kellemesek, kellemetlenek vagy épp semlegesek. Az elfogadás és jelenlét a kapcsolataimat teljesen más szintre emelte a magánéletemben és a munkahelyemen is. Az általa nyert figyelmi készségek nélkül talán képtelen is lennék elvégezni úgy és annyi mindent, amennyit magamra vállalok. Saját, közel 10 éves gyakorlásom során megtapasztaltam megtartó erejét igen nehéz, kritikus élethelyzetekben is. Ezekkel a saját tapasztalatokkal indíttatva érzem magamban a meghívást arra, hogy ezzel a mindfulnessnek köszönhető átalakulással minél több ember életében segítsem azt a változást, amit el akar érni.