Gyerekpszichoterápia

A Kapcsolat Ambulancia  gyermekpszichológusa: dr. Farkas Mária.

Honlapunkról részletesen tájékozódhat arról, hogy hogyan segít gyermekük nevelése, fejlődése, viselkedése kapcsán felmerült  problémán a gyerekpszichológus

0- 3 éves korig a csecsemők és kisgyerekek kezelése nem önállóan, hanem édesanyjuk jelenlétében történik. Az anya-csecsemő párossal közösen dolgozunk többek között olyan problémák esetében, mint a csecsemőkori irritabilitás, az alvás körüli nehézségek, a dackorszak idején tapasztalható nehezen kezelhető viselkedés. Részletes fejlődési anamnézist követően párhuzamosan folyik a beszélgetés a szülővel és a játék a gyermekkel. A gyermek reakcióinak elemzésével, a kapcsolati mintázat mélyebb megértésével segítjük az elakadások kibomlását. A terápia hossza 5-15 ülés, esetenként hosszabb.

 

A kamaszkor különösen érzékeny időszak a pszichés zavarok kialakulás szempontjából. Kamaszok számára a rövid, 4 ülésből álló konzultáció hatékony módszer a kisebb krízisállapotok feloldására, a bontakozó identitás stabilizálására. Természetesen indokolt esetben hosszabb terápia indítása is javasolt lehet. Kamaszok esetében a szükséges szülőkonzultációt sok esetben a fiatal jelenlétében tartjuk.
http://www.watches-direct.co.uk
http://www.yzwatch.co.uk