Szobatisztasággal kapcsolatos kérdés

Kedves Doktornő!

A kisebbik fiam 5 évet tölti nov.11-én, ovis és most egy nagy gonddal küzdünk. Már szobatisztán került tavaly a kiscsoportba, most pedig augusztusban, ahogy elkezdtük felkészíteni az ovi kezdésre, elkezdődtek a bepisilések. Éjjel álmában
bepisilt, ahogy szeptemberben oviba kezdett járni akkor ott alvásnál is be-bepisilt. Most három hétig nem volt oviban, mert beteg volt-elmaradtak a bepisilések. Vasárnap mondtam, hogy holnaptól menni kell azóvodába és éjjel bepisilt.Vizsgálaton volt, nem szervi ok miatt pisil be a doktornő szerint.Próbáltam úgy tenni, mintha mi sem történt volna, észre sem venni- nem jött be ezek szerint. Beszélnék vele az oviról- Ne kérdezgess! leginkább ez a válasz.Anyám szerint vigyem át másik óvodába-tartok tőle az is csak egy újabb, nagy stressz lenne.Fogalmam sincs, mit tudnék tenni, hogy segítsek neki!

Kérem, adjon tanácsot, mit tegyek!

Üdvözlettel: Andrea

 

Kedves Andrea!

Bár elég részletesen írja le a kisfiával kapcsolatos nehézséget, mégis, először is lenne még néhány kérdésem:
- Történt-e, történhetett-e a nyári szünetben bármi olyan a kisfiával, ami szorongást válthatott ki nála (komolyabb, betegség, kórház, haláleset a családban, stb.)
-Általában a tágabb családban történt-e a nyáron valami szokatlan, fontos
esemény?
-Ön milyennek látja az óvodát, az orologi replica italia óvónőkkel milyen a kapcsolata, tudnak-e rendszeresen beszélgetni kisfia óvodai életéről?

 

-Ha a kérdezgetés nem válik be, magától mesél-e bármit a kisfia az óvodáról, vannak-e ott barátai, hogyan megy reggelenként, mit szokott csinálni, amikor megy érte délután?

Valóban, az óvoda váltás is lehet törés egy gyerek életében. Mielőtt ezt megfontolná, javaslom, kérje meg az óvónőket, hogy néhány órát eltölthessen a csoportban. Láthassa, hogyan érzi ott magát a fia, hogyan játszik, stb. Amennyiben a probléma továbbra sem szűnik meg, javaslom, keresse meg az óvoda pszichológusát és kérje a vizsgálatát.

Üdvözlettel: dr. Farkas Mária